dotcombusiness

Uiterst gevaarlijk gijzelingsvirus in omloop

Na het binnenhalen van het virus versleutelt het al uw bestanden en verspreidt zich snel over het netwerk naar alle andere werkplekken. Bestanden die versleuteld zijn, kunnen alleen hersteld worden vanuit een goede back-up of tegen betaling. Bij betaling geeft echter niemand garantie dat u ook daadwerkelijk de sleutel krijgt om de bestanden te herstellen.

Let op!

Het lijkt erop dat het virus zich verspreidt via e-mail.

  • Klik niet op onbekende e-mail.
  • Bij twijfel bel de afzender.
  • Open geen bijlages met macro/zip,exe, dll, jar, docxm, xlsxm, js, lnk, wsf, scr bestanden en overige onbekende bestandsextensies.
  • Klik niet op twijfelachtige links.
  • Zorg dat uw virusscanner actief en bijgewerkt is.
  • Zorg dat Windows voorzien is van de laatste updates.

Zelfs bovenstaande maatregelen geven geen 100% garantie op een virusvrije werkplek, maar verkleinen het risico aanzienlijk.

Wachtwoordbeleid

Er zijn steeds meer internetcriminelen (hackers) actief die proberen in te breken in computers en netwerken. Vanaf afstand wordt er continu geprobeerd om in te loggen namens gebruikers.

  • Gebruik niet de naam van uw partner, huisdier of straat gecombineerd met een jaartal.
  • Gebruik hoofd- en kleine letters, speciale tekens.
  • Gebruik minimaal 8 tekens.

Benieuwd of uw wachtwoorden sterk zijn? Controleer hier de kwaliteit van uw wachtwoord.

Behoefte aan een beveiligingsadvies? Neem contact op!

Zie ook:

Artikel: http://www.d-tv.nl/-cyberdreiging-houdt-voorlopig-aan/content/item?974411

TV uitzending: http://www.d-tv.nl/tv/programma?922P8qvAgpRK8ysjL8sd5g

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.

Wij hebben hiervoor dan ook een betrouwbare en beveiligde tool beschikbaar, ISL Light waarmee wij via een eenmalig geldige code uw werkplek overnemen waarvoor u zelf toestemming verleent en die ook weer door u zelf verbroken wordt. Deze code is net als bij het betalingsverkeer van de bank altijd maar één keer geldig. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat wij inbreken op uw systeem zonder dat u daarvan op de hoogte bent.