dotcombusiness

Dotcombusiness heeft het antwoord op de steeds snellere marktvraag

Verhees International Textiles

‘In de mode draait alles om snelheid’

Verhees International Textiles is stoffengroothandel en familiebedrijf en die sfeer ademt de onderneming. Jeff Verhees richtte het bedrijf op in 1979, 21 jaar jong. Vanuit de markt ontstaan, ging Verhees samen met echtgenote José al vrij snel over de grens. “Want”, zo legt Jeff Verhees uit, “de rest van Europa toonde ook veel belangstelling voor onze collectie.” In de Osse vestiging werken vijfentwintig mensen en door heel Europa mag Verhees International Textiles rekenen op de inspanningen van achttien vertegenwoordigers.

Collecties

Afnemers zijn grofweg in twee groepen te verdelen: de kledingmakers en confectioneurs enerzijds en de stoffenwinkels aan de andere kant. Dochter Joyce houdt de ontwikkelingen op gebied van mode, kleuren en dessins in de gaten. Haar visie hangt nauw samen met de inkoop die het bedrijf doet. “We gaan naar beurzen, waarvan die van München en Parijs de belangrijkste zijn, maar zijn ook terug te vinden in bijvoorbeeld Nederland, Portugal, Spanje en Finland op de agentenbeurzen.”

“We stellen de collectie samen uit verschillende stoffen gebaseerd op de laatste trends, er op lettend dat bepaalde kleuren uit een motief terugkomen in de bijpassende unie stof. Kledingmakers en ook de consument kunnen daar inspiratie uit opdoen. Al onze stoffen zijn oeko-tex gecertificeerd.”

Supersnelle levering

Efficiency is van levensbelang, wil een stoffengroothandel overleven. Dotcombusiness verzorgt al diverse jaren het volledige systeembeheer voor Verhees. De automatiseerder weet dat de Osse groothandel alles op voorraad wil hebben en bovendien toe wil naar supersnelle levering binnen 24 uur.

Om dat te realiseren heeft Dotcombusiness het nieuwe automatiseringsplatform met ERP-systeem volledig ingericht. Elk van de duizenden afzonderlijke producten kreeg een barcode. Bewegend door het magazijn kan iedereen op de laptop zien wat is besteld, wat de voorraadstatus is, maar bijvoorbeeld ook of de betreffende klant een betalingsachterstand heeft en of er speciale wensen zijn gedaan. Bij vragen hoeft niemand een collega na te lopen. Luuk van den Berg van Dotcombusiness: “In alle magazijnen zijn draadloze verbindingen gerealiseerd via Wifi-oplossingen.”

Jeffrey Verhees, die samen met het verkoopteam de verkoop in Europa onder zijn hoede heeft, noemt nog andere voordelen: “Voorheen hadden we een order; die schreven we over op een kaart; dat werd een handgeschreven pakbon en die informatie typten we vervolgens over op de nota. Dankzij de nieuwe werkwijze wordt de order automatisch een pakbon en met één druk op de knop een fraaie factuur.” En dankzij Dotcombusiness blijven vader en zoon voortaan ook aan de andere kant van de wereldbol op de hoogte van de laatste voorraadposities en van wat er speelt binnen hun bedrijf. Zo is er altijd stof genoeg!

 

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.

Wij hebben hiervoor dan ook een betrouwbare en beveiligde tool beschikbaar, ISL Light waarmee wij via een eenmalig geldige code uw werkplek overnemen waarvoor u zelf toestemming verleent en die ook weer door u zelf verbroken wordt. Deze code is net als bij het betalingsverkeer van de bank altijd maar één keer geldig. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat wij inbreken op uw systeem zonder dat u daarvan op de hoogte bent.