dotcombusiness

Dotcombusiness geeft beveiliging aandacht

Kaspersky

Dotcombusiness staat voor totaaloplossingen in de automatisering. Eigenaar-directeur Luuk van den Berg weet als geen ander dat doeltreffend werkende virusbeveiliging daarbij onontbeerlijk is. “Net zoals je hoort te weten waar je data is en hoe deze is beveiligd. Voor vrijwel alle bedrijven zijn de data en een betrouwbare werking van het netwerk tegenwoordig het meest kostbaar. Een attack van een hacker is een groter gevaar dan een gewone dief. Maar zelfs zonder kwaadwillenden zijn de bedrijfsdata het kostbaarste bezit en die zijn in Nederland lang niet altijd veilig. Nog te veel bedrijven maken geen back-up, of deze ligt in de zelfde ruimte als de server. Of in hetzelfde gebouw. Best schokkend, want veertig procent van de bedrijven die de data van de laatste twee weken kwijt raken, gaat binnen een jaar failliet.”

Doelgericht ontwikkeld

Voorheen deed malware ’niet veel meer’ dan infecteren van schijven of programma’s. Sinds een jaar of tien zien we een verandering: veel malware is doelgericht ontwikkeld om computers over te nemen en illegaal geld te verdienen. Denk aan Trojaanse paarden of phishing, het zich voordoen als iemand anders.

Met Kaspersky Lab worden pc en cloudoplossingen op buitengewoon adequate wijze beveiligd. Deze software beschermt systemen niet alleen tegen virussen, maar detecteert ook alle ‘ongewone’ handelingen binnen de computer, zoals plotselinge mutaties van (groepen) bestanden. ‘Foute’ sites worden automatisch afgesloten en e-mails worden gecheckt. Ook de mobiele telefoon kan ermee worden beveiligd. Dat is tegenwoordig immers een heuse vooruitgeschoven post van je computer. Steeds meer medewerkers werken mobiel en gebruiken persoonlijke apparaten die toegang geven tot bedrijfsgegevens.

Productiviteit

Luuk van den Berg: “We werken veelal in de cloud. Je gegevens dienen dan ‘onderweg’ veilig te zijn. Ook online betalingen en de veelheid aan webshops die we bezoeken vergroten het gevaar op besmetting. Beveiliging verdient continue aandacht. Prettige bijkomstigheid is dat de productiviteit van een onderneming omhoog gaat. Ook de gevaren door social networking op de werkplek kunnen ermee worden ingedamd.”

Kaspersky Lab is sinds een jaar of zes de standaard bij Dotcombusiness. De medewerkers zijn erin getraind en gecertificeerd. Kaspersky Lab is actief in bijna 200 landen, beveiligt 300 miljoen gebruikers en ruim 200.000 bedrijven. In 79 onafhankelijke tests in 2012 eindigden de producten 27 keer op de eerste plaats en 63 keer in de top drie.

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.

Wij hebben hiervoor dan ook een betrouwbare en beveiligde tool beschikbaar, ISL Light waarmee wij via een eenmalig geldige code uw werkplek overnemen waarvoor u zelf toestemming verleent en die ook weer door u zelf verbroken wordt. Deze code is net als bij het betalingsverkeer van de bank altijd maar één keer geldig. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat wij inbreken op uw systeem zonder dat u daarvan op de hoogte bent.