dotcombusiness

Dotcombusiness gaat verder dan de standaardoplossing

“PPSC is een aparte BV en gelinkt aan onder meer een groot Europees project met dertig Europese partners”, begint Jacques van den Broek, hoofd Operations. “Nadat de researchafdeling van MSD werd gesloten, stond hier een schat aan apparatuur. Die konden we verder aanvullen met een gloednieuw systeem, dat in april 2012 werd geïnstalleerd. Medewerkers zijn onder andere ex-Organezen waarbij sommige hun baan opgezegd hebben om mee te doen. Ontzettend inspirerend allemaal! Grote farmaceuten hebben deze voorzieningen ook, maar dat wij dit als klein bedrijf op de markt aanbieden, is bijzonder.”

Roulettespel

“Bij onderzoek denkt iedereen aan reageerbuisjes, en in feite zijn die er ook nog, maar dan in de vorm van platte testplaatjes met kleine putjes, wellen, erin. In elk putje doen we een biologisch ‘slot’ (een aangrijpingspunt om een ziekteproces te beïnvloeden) en daar voegen we een teststof ‘sleutel’ aan toe, in miljardsten van liters. Eventuele reacties meten we in de vorm van licht. Zo vinden we een startpunt om een medicijn te ontwikkelen. Eigenlijk is het een roulettespel, waarbij je af en toe ‘raak schiet’. Per experiment testen we zo’n 300.000 stofjes uit…” De ‘kasten’ staan gegroepeerd rond robots, die de experimenten op de testplaatjes (niet groter dan een briefkaart, met daarin tot zo’n 1500 putjes), feilloos uitvoeren.

Op zoek naar de juiste invulling voor de IT-omgeving kwam het centrum in contact met Dotcombusiness. “De data verwerken we in onze eigen IT-omgeving. Dotcombusiness werd een van onze partners omdat we zowel in een standaard Office-omgeving als met onze specifieke dataverwerkingssoftware willen kunnen werken. Dotcombusiness heeft een geslaagde koppeling tussen de verschillende systemen weten te realiseren en zette voor ons diverse back-upomgevingen op.”

Verder

Dotcombusiness-eigenaar Luuk van den Berg: “Het is een absolute voorwaarde dat systemen op elkaar aansluiten en informatie vrij uitwisselbaar is. Op die manier voorkom je dat er data blijft ‘plakken’. Als gebruiker moet je er bovendien vrijelijk over kunnen beschikken. Zie het als een luchthaven, waar voortdurend start- en landingsbanen beschikbaar zijn om het (data)verkeer in goede banen te leiden.”

“Daarbij heeft werken in de cloud een vlucht genomen. Maar met heel specifieke data kan het de voorkeur hebben local based te werken. Daar hebben we in dit geval voor gekozen.” Jacques van den Broek vult aan: “We hebben tevens het voordeel dat we nu sneller aan een stukje customisatie toekomen. In de cloud ben je doorgaans afhankelijk van standaardoplossingen. Dotcombusiness gaat voor ons een stuk verder. Door onze camerasystemen te integreren maken ze straks ook controle en sturing op afstand mogelijk.”

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpdesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.