dotcombusiness

Cloud computing heeft de toekomst

Dotcombusiness Cloud

Integreren

“De ‘cloud’ gaat het worden”, begint Carolien. “Behalve dat we allemaal weten dat het ‘uit de muur komt’ willen wij duidelijk uitleggen wat het precies is: waar zit het, hoe gaat het en hoe bieden wij het aan? Er is een toenemende vraag naar cloud computing: de levering van virtuele diensten via het internet. Dotcombusiness heeft gekozen om een eigen oplossing in een bestaand datacenter op te zetten ondanks de vele platforms waar ook op aangehaakt kan worden. Wij zien toch de voordelen om alles in eigen beheer te houden.” Carolien haast zich erbij te zeggen dat cloud computing niet per se goedkoop is. “Inderdaad, er zijn aanbieders waar een werkplek voor een paar euro per maand wordt aangeboden. Maar daar kun je als ondernemer niets mee. Daarnaast is het niet mogelijk om zelf even een nieuw programma te installeren op de server om dit te testen.

Luuk van den Berg: “Wij leveren dus naast onze bestaande traditionele  serveroplossingen in eigen beheer tevens de software en infrastructuur beschikbaar via het internet. Elk bedrijf heeft zijn eigen applicaties waar het mee werkt, die nu aangeboden wordt in online-vorm. Dit betekent dat elke omgeving toch weer maatwerk is en blijft.  Onze uitdaging ligt in het integreren van de verschillende applicaties in een betrouwbare oplossing. Klanten kunnen hun volledige bureaublad met al hun applicaties als één ‘hosted desktop’ afnemen.”

Voordelen

Cloud computing biedt tal van voordelen. Er is geen investering nodig in hardware, software en kennis. U betaalt per gebruiker per maand. Dus heel makkelijk opschalen of juist inperken. Geen onvoorspelbaarheid in kosten voor beheer, onderhoud en ondersteuningen optimale continuïteit.. De binding en persoonlijke benadering met  Dotcombusiness blijft alleen meer op afstand.

“Gebruikers hebben doorlopend de mogelijkheid de nieuwste versies van software indien gewenst te gebruiken. En deze worden bovendien automatisch doorgevoerd bij alle gebruikers tegelijk, vooral handig in bijvoorbeeld de grafische branche. Doordat er geen eigen server meer nodig is, hebben gebruikers ook geen last van onderhoud of erger: uitval. Het is ook veiliger, want de sofware en database met alle gegevens staan op een afgesloten server in een optimaal beveiligd datacenter. Dagelijks worden back-ups gemaakt, die worden weggeschreven naar een andere fysieke locatie.”

“Omdat gebruikers met een internetverbinding altijd en overal toegang hebben tot hun eigen bureaublad, is ook het overzetten of kopiëren van bestanden naar verschillende apparaten niet meer nodig”, vervolgt Carolien. “Buiten werktijd werken, thuiswerken of in het buitenland? Iedereen kan zijn of haar software vanaf elke willekeurige plek bereiken. Samenwerken in één document kan ook! Nieuwe technieken als Cloud Computing hebben de technische mogelijkheden van het Nieuwe Werken laten toenemen. Wij laten je graag kennismaken met onze private cloud doe er je voordeel mee!”

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.

Wij hebben hiervoor dan ook een betrouwbare en beveiligde tool beschikbaar, ISL Light waarmee wij via een eenmalig geldige code uw werkplek overnemen waarvoor u zelf toestemming verleent en die ook weer door u zelf verbroken wordt. Deze code is net als bij het betalingsverkeer van de bank altijd maar één keer geldig. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat wij inbreken op uw systeem zonder dat u daarvan op de hoogte bent.