dotcombusiness

Servers en lokale netwerken

Lokale servers

Eigen beheer

Maatwerk

Traditioneel

Bedrijven die er voor kiezen om alles in eigen beheer te houden geven wij ondersteuning op de traditionele manier. Zeker indien er op de locatie geen snelle internetverbinding mogelijk is adviseren wij nog steeds om eigen servers op locatie te plaatsen.

Bij Dotcombusiness beginnen we bij de basis, uw bedrijfsnetwerk ook wel het hart van uw organisatie. Want wij weten als geen ander dat als uw netwerk niet beschikbaar is, uw medewerkers totaal onthand zijn. Daarom maken wij altijd een uitgebreide inventarisatie van de bestaande situatie om vervolgens ons advies uit te kunnen brengen.

Dit advies is op maat gemaakt en bevat alle aspecten waarmee u als ondernemer de komende jaren goed kunt werken en groeien. Uiteraard werken wij alleen met A-merken·waardoor service en garantie gewaarborgd zijn. Tijd is geld, zowel voor u als voor ons, daarom hechten wij veel waarde aan efficientie. Waarbij opgemerkt dient te worden dat de producten maar een hulpmiddel te zijn om tot een totaaloplossing te komen.

Ieder implementatie traject wordt begeleid door een vaste contactpersoon. Deze informeert u regelmatig over de voortgang en eventuele afwijkingen. Op deze manier kunnen we steeds bijsturen en in overleg met u steeds de juiste beslissingen nemen.

Om blijvend vertrouwen en zekerheid te houden raden wij onze klanten aan om regelmatig onderhoud op uw netwerk te laten uitvoeren zodat eventuele problemen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. U behoudt dan ook de beste waardering tijdens onze APK keuring. Hierbij zijn duidelijke communicatie en transparantie van levensbelang zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

 

 

All-in beheer

Monitoring

Software

Antivirus

All-in

Proactive monitoring betekent dat op de door u gebruikte servers/werkstations agent software geïnstalleerd wordt die rapportage aan een centrale management database doorgestuurd. Via het centrale dashboard bij Dotcombusiness worden “Alarm signalen” weergegeven en kan een Engineer direct actie ondernemen. Afhankelijk van de aard van de melding wordt er een actie opgestart. Bijvoorbeeld: Uw antivirus software geeft aan dat deze niet bijgewerkt is. De Engineer van Dotcombusiness zal contact met u opnemen en aangeven dat hij inlogt om de software te controleren en waar nodig bij te sturen. Een ander voorbeeld kan zijn dat uw harde schijf een signaal geeft dat deze dreigt defect te raken. Ook nu zal een Engineer van Dotcombusiness contact opnemen en in overleg zal de schijf zo snel mogelijk vervangen worden. De uiteindelijke storing, die ontstaat ten gevolge van het definitief defect raken van de disk, wordt op deze manier voorkomen en u verliest geen productietijd.

De Proactive Workstation Monitoring All-In overeenkomt biedt een vaste overzichtelijke beheerprijs per server/werkplek. De managed software zorgt ervoor dat updates voor het Windows besturingssysteem, Adobe acrobat, flash, shockwave, Java en Antivirus automatisch uitgerold worden. Mislukt een actie dan zal de software automatisch ingrijpen en de fout herstellen. Lukt het de software niet de fout te herstellen dan krijgt Dotcombusiness een seintje en zal een engineer zonder bijkomende kosten de software herstellen.

Storingen en herstel veroorzaakt door defecte Pc hardware, support op overige software, randapparatuur, internet verbindingen, netwerkbekabeling, Wifi zenders, printers, scanners vallen niet onder Proactice Workstation monitoring All-In.

Proactive monitoring kan worden afgesloten in combinatie met Managed Antivirus. Hierbij heeft u geen andere Antivirus abonnementen meer nodig.

Internet breedband verbindingen

Glasvezel

DSL

Storing

24 uur

Dotcombusiness neem u alle rompslomp uit handen bij het uitzoeken, aanvragen en aansluiten van uw internetverbinding. Indien Glasvezel beschikbaar is op uw locatie zullen wij dit adviseren daar hier echt de toekomst ligt. Helaas is dit nog lang niet altijd beschikbaar en dan gaan bepalen we wat voor u de beste keuze is.

Aangezien wij uit ervaring weten wat de mogelijk- en onmogelijkheden zijn houden wij hierbij natuurlijk ook rekening met de andere componenten van uw netwerk en organisatie. Dit betreft dan bijvoorbeeld bellen via internet, werken in de Cloud, alarmcentrale en thuis werken zodat er altijd optimale beschikbaarheid en bereikbaarheid is.

Voordeel voor u als klant is dat alles bij ons onder één dak wordt afgenomen zodat u bij een probleem niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd voordat duidelijk is wat de oorzaak en nog belangrijker de oplossing is. Onze medewerkers zijn getraind en opgeleid om snel en vakkundig in te spelen op uw situatie indien gewenst 24 uur per dag.

Wifi netwerken

Gastennetwerk

Veiligheid

Professioneel

Kwaliteit

Wifi is niet meer weg te denken in deze moderne tijd. Wij willen tegenwoordig altijd en overal onze email en bestanden kunnen raadplegen zelfs op de camping als we vakantie hebben. Hiervoor zijn er natuurlijk weer meerdere mogelijkheden. Uitgangspunt moet zakelijk gezien natuurlijk altijd veiligheid en betrouwbaarheid zijn. Om dit te waarborgen adviseren wij steeds meer relaties om een eigen wifi netwerk te creëren en voor bezoekers een gastennetwerk.

Voorop staat dat er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief goede apparatuur zoals routers, modems, switches en accespoints. Wij zijn er dan ook trots op dat wij diverse conferentiecentra hebben geïnstalleerd waar tegelijkertijd honderden gebruikers met tablets en smartphones gebruik kunnen maken van een professioneel wifi netwerk.

Remote support

Helpdesk

Email

Persoonlijk contact

Buiten kantoortijd

Van uw ICT-dienstverlener mag u verwachten dat u tijdens kantooruren telefonisch terecht kunt met uw vragen rondom uw automatisering. Ook een goed ingericht en onderhouden netwerk levert vragen rondom uw automatisering op.

Daarvoor biedt Dotcombusiness haar helpdesk aan. Deze is telefonisch, via email of via internet bereikbaar. Alle zogenoemde calls worden in ons eigen SAP systeem ingevoerd en op basis van prioriteit en binnenkomst in behandeling genomen. Middels een eenvoudige tool kunnen wij uw pc direct overnemen en constateren wat het probleem is en dit zo snel mogelijk verhelpen.

Kernwoorden die hierbij van toepassing zijn:

• Snelle reactie
• Remote beheer
• 24 x 7
• Minimale belasting

Indien gewenst is het mogelijk uitgebreide helpdeskcontracten buiten kantoortijden af te sluiten zodat uw organisatie altijd kan rekenen op ondersteuning.

Mocht het niet mogelijk zijn om uw problemen op afstand op te lossen dan maken wij een afspraak om op locatie het probleem te verhelpen.

24 x7 bereikbaarheid

De buiten kantoor uren bereikbaarheid is bedoeld voor het doen van meldingen mbt essentiële bedrijfsprocessen en serverstoringen.

De werking en opvolg response van de buiten kantooruren bereikbaarheidsdienst

De klant meldt de storing via het speciaal daarvoor gereserveerder telefoonnummer. Deze melding wordt opgevangen door een centrale meldkamer. De meldkamer neemt vervolgens contact op met de technicus die bereikbaarheidsdienst heeft. Binnen 60 minuten wordt er vervolgens contact opgenomen met de in de melding genoemde persoon. Indien mogelijk zal de technicus vanaf afstand de storing proberen te verhelpen. Kan de storing alleen op lokatie opgelost worden dan wordt een afspraak gemaakt en komt de technicus naar uw lokatie. U dient er rekening mee te houden dat de medewerkers van Dotcombusiness in een straal van ± 50 km rond om Oss wonen. Indien de dienstdoende technicus op lokatie moet komen is er altijd sprake van reistijd.

Support

Dotcombusiness heeft er voor gekozen haar helpesk tijdens kantooruren constant te bemannen om haar relaties de optimale ondersteuning te bieden die mogelijk is. Desgewenst zijn deze tijden uit te breiden tot maximaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om zo efficiënt mogelijk te werken is het noodzakelijk dat wij uw werkplekken digitaal over kunnen nemen. Dit voorkomt dat wij onnodig tijd en geld verspillen door bij u op locatie het probleem te moeten komen verhelpen. Snelheid is meer dan ooit geëist indien er zich een storing voordoet.

Wij hebben hiervoor dan ook een betrouwbare en beveiligde tool beschikbaar, ISL Light waarmee wij via een eenmalig geldige code uw werkplek overnemen waarvoor u zelf toestemming verleent en die ook weer door u zelf verbroken wordt. Deze code is net als bij het betalingsverkeer van de bank altijd maar één keer geldig. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat wij inbreken op uw systeem zonder dat u daarvan op de hoogte bent.