De weg naar een Veilige werkomgeving


Netwerk

Veilig gebruik maken van het Internet

WiFi is niet meer weg te denken in deze moderne tijd. Wij willen tegenwoordig altijd en overal onze e-mail en bestanden kunnen raadplegen zelfs op de camping als we vakantie hebben. Hiervoor zijn er natuurlijk weer meerdere mogelijkheden. 

Uitgangspunt moet zakelijk gezien natuurlijk altijd veiligheid en betrouwbaarheid zijn. Om dit te waarborgen adviseren wij steeds meer relaties om een eigen netwerk te creëren en voor bezoekers een gastennetwerk te gebruiken.

Voorop staat dat er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief goede apparatuur zoals routers, firewalls, modems, switches en access points.

Wij zijn er dan ook trots op dat wij diverse conferentiecentra hebben geïnstalleerd waar tegelijkertijd honderden gebruikers met tablets en smartphones gebruik kunnen maken van een professioneel WiFi netwerk.

Private Cloud

Overal te wereld via een niet 
gefilterde
 internet verbinding toegankelijk

Dotcombusiness beschikt over eigen servers in professionele datacenters.
De nieuwste besturingssystemen, klimaatbeheersing, noodstroomvoedingen en dubbele uitgevoerde hoge snelheid Internet verbindingen direct gekoppeld op centrale Internet netwerk van Nederland zorgen ervoor dat uw data maximaal en snel beschikbaar is.

Cloud computing biedt tal van voordelen. Er is geen investering nodig in hardware, software en kennis. Er wordt betaald per gebruiker per maand; dat betekent gemakkelijk opschalen of juist inperken. Geen onvoorspelbaarheid in kosten voor beheer, onderhoud en ondersteuningen. Optimale continuïteit. De

binding en persoonlijke benadering met Dotcombusiness blijft, alleen meer op afstand. Gebruikers hebben doorlopend de mogelijkheid indien gewenst de nieuwste versies van software te gebruiken. Deze worden bovendien automatisch doorgevoerd bij alle gebruikers tegelijk. Doordat er geen eigen server meer

nodig is, hebben gebruikers ook geen last van onderhoud of erger: uitval. Het is ook veiliger, want de software en database met alle gegevens staan op een afgesloten server in een optimaal beveiligd datacenter. Dagelijks worden back-ups gemaakt, die worden weggeschreven naar een andere fysieke locatie.

Telefonie / VoIP

Altijd verbonden 
met elkaar

Niet alleen de belminuten maar ook de telefooncentrales, de onderhoudscontracten en de diverse systemen op de verschillende locaties zorgen soms voor zeer hoge en onvoorspelbare kosten.

Met IP telefonie van Gamma Communications worden uw vestigingen, eventueel ook in het buitenland, onderling gekoppeld op basis van IP (Internet Protocol). Dit betekent dat meerdere centrales worden gekoppeld tot één grote centrale met één nummerplan. Hierdoor kunt u zonder kwaliteitsverlies telefoongesprekken en data uitwisselen, zonder dat u hiervoor telefoonkosten betaalt.

Binnen enkele minuten kunt u bereikbaar zijn op een vast telefoonnummer. Wilt u graag uw vertrouwde nummer blijven gebruiken? Dat kan door uw huidige telefoonnummer te porteren naar uw Gamma Communications account.

Cloud Based

Altijd toegang tot uw documenten

Microsoft Office 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop PC, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop / PC is vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office met het verschil dat men via Office 365 altijd de beschikking heeft op de meest recente versie.

Het aanbod van internetdiensten is gebaseerd op bestaande software van Microsoft. In plaats van deze software op computers van of bij de betreffende organisatie te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden. Office 365 valt in de categorie SaaS en is een typisch voorbeeld van cloud computing. Hierdoor draait Office 365 als online dienst op elk platform dat internet ondersteunt.

Voor de gebruiker is het niet relevant waar de servers en de data is opgeslagen omdat het een internetdienst is. De gegevens worden in meerdere datacentra opgeslagen en de gebruiker maakt verbinding met de dichtstbijzijnde server.

Diensten

Altijd bereikbaar 
voor al uw vragen

Microsoft 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop PC, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop / PC is vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office met het verschil dat men via Microsoft 365 altijd de beschikking heeft op de meest recente versie.

Het aanbod van internetdiensten is gebaseerd op bestaande software van Microsoft. In plaats van deze software op computers van of bij de betreffende organisatie te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden. Microsoft 365 valt in de categorie SaaS en is een typisch voorbeeld van Cloud computing. Hierdoor draait Microsoft 365 als online dienst op elk platform dat internet ondersteunt.

Voor de gebruiker is het niet relevant waar de servers en de data is opgeslagen omdat het een internetdienst is. De gegevens worden in meerdere datacentra opgeslagen en de gebruiker maakt verbinding met de dichtstbijzijnde server.

Van uw IT-dienstverlener mag u verwachten dat u tijdens kantooruren telefonisch terecht kunt met uw vragen rondom uw automatisering. Ook een goed ingericht en onderhouden netwerk levert vragen rondom uw automatisering op.

Daarvoor biedt Dotcombusiness haar helpdesk aan. Deze is telefonisch, via email of via internet bereikbaar. Alle zogenoemde calls worden in ons eigen Autotask systeem ingevoerd en op basis van prioriteit en binnenkomst in behandeling genomen. Middels een eenvoudige tool kunnen wij uw pc direct overnemen en constateren wat het probleem is en dit zo snel mogelijk verhelpen.

Mocht het niet mogelijk zijn om uw problemen op afstand op te lossen dan maken wij een afspraak om op locatie het probleem te verhelpen.